Arbeidsliv

Finansminister Jan Tore Sanner (H) på pressekonferanse om nye koronatiltak i fredag.

Nå forlenges maksperioden for dagpenger

Forlenget dagpengeperiode for oppsagte og permitterte, samt forskuttering av dagpenger, er blant tiltakene regjeringen håper vil bedre situasjonen for arbeidstakere.

Publisert Sist oppdatert

De siste to ukene er det sendt inn 274.000 søknader om dagpenger NAV melder om at 291 000 personer var registrert som helt ledige 24. mars. Det tilsvarer 10,4 prosent av arbeidsstyrken, Til sammenlikning var ledigheten på 2,3 prosent for to uker siden.

– Vi har en ekstraordinær situasjon på arbeidsmarkedet. Jeg vil forsikre alle om at den grunnleggende sikkerheten i velferdssystemet vårt er der. Folk skal få nødvendig støtte når krisen pågår, og vi gjør alt vi kan for at jobbene skal være der når krisen er over. Nå får også NAV mulighet til å forskuttere dagpenger og vi utvider dagpengeperioden for dem som er i ferd med å nå maksgrensen på dagpenger. Nye tiltak vurderes fortløpende, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.

I den tredje fasen som ligger foran oss, vil regjeringen sette inn tiltak for å bidra til at de som nå er blitt permittert eller arbeidsledige, raskt skal komme tilbake i jobb og bidra til å styrke aktiviteten i økonomien, heter det fra Finansdepartementet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS