Arbeidsliv

TA KONTAKT: – Jeg vil oppfordre alle som tror de kan være rammet av denne feiltolkningen, og som ikke har fått brev fra oss, om å ta kontakt, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Nav ber mulige ofre for trygdeskandalen ta kontakt

Nav har omgjort flere tusen vedtak etter at trygdeskandalen kjent. Nå oppfordrer Nav-direktør Hans Christian Holte folk til å ta kontakt hvis de tror de kan være rammet av skandalen.

Publisert Sist oppdatert

Nesten 11 måneder har gått siden det ble kjent at mange var blitt feilaktig dømt til fengsel eller hadde fått urettmessige krav om tilbakebetaling av Nav-ytelser fordi Nav hadde tolket EØS-regelverket feil.

Nå er Nav snart ferdig med å finne dem som kan være berørt av feiltolkningen av regelverket. Hittil har 2.300 personer fått omgjort tidligere vedtak, og om lag 120 millioner kroner er utbetalt eller brukt til å slette gjeld, forteller Nav i en pressemelding.

– Vi har nå gjennomgått om lag 42.000 saker for å finne de aktuelle sakene. Arbeidet med å lete etter saker pågår fortsatt, men jeg vil oppfordre alle som tror de kan være rammet av denne feiltolkningen, og som ikke har fått brev fra oss, om å ta kontakt, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS