Arbeidsliv

ER LEI OSS – Folk skal føle seg trygge på at vi behandler personopplysninger i tråd med lovgivningen. Vi er lei oss for at vi i dette tilfellet har brutt denne tilliten, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Nav stenger arbeidsgiveres tilgang til CV-er etter brudd på personvern

Nav har avdekket et personvernbrudd i CV- og stillingsbasen på arbeidsplassen.no og stenger umiddelbart arbeidsgiveres tilgang til å se CV-ene til arbeidssøkere som får oppfølging fra Nav.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidsplassen.no er Norges største CV- og stillingsdatabase. Denne Nav-tjenesten kobler jobbsøkere med arbeidsgivere og er ifølge Nav et viktig virkemiddel for at flest mulig kommer seg ut i jobb.

Nå viser det seg at håndteringen av databasen ikke har ivaretatt personvernet til personer som får oppfølging fra Nav, og arbeidsgiveres tilgang til å se deres CV-er er derfor stengt.

Alle personer som er under oppfølging fra Nav blir bedt om å registrere CV på arbeidsplassen.no. Dette er et krav fra Nav. Nav har også stilt krav om at CV skal synliggjøres for arbeidsgivere, men det er krav Nav ikke har lov til å stille

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS