Arbeidsliv

KRAFTIG KRITIKK: Opptjente verdier i attføringsbedriftene kommer ikke attføringstiltakene og deltakerne til gode, fastslår Riksrevisjonen.

Navs attføringstilskudd brukes feil

Nav får kraftig kritikk for å ha lite kontroll på pengene som går til arbeidsmarkedstiltak. Opptjente verdier kommer ikke attføringstiltakene og deltakerne til gode, fastslår Riksrevisjonen.

Publisert Sist oppdatert

Det er sterkt kritikkverdig at Nav ikke har bedre kontroll på pengene som går til arbeidsmarkedstiltakene varig tilrettelagt arbeid (VTA) og arbeidsforberedende trening (AFT). Det slo Riksrevisjonen fast da den årlige revisjonen av statens regnskaper for 2019 ble lagt fram tirsdag.

Riksrevisjonen la samtidig fram ti enkeltundersøkelser, deriblant en undersøkelse Navs forvaltning av tilskudd til arbeidsmarkedstiltak arrangert av forhåndsgodkjente tiltaksbedrifter.

I 2019 utbetalte Arbeids- og velferdsetaten 2,84 milliarder kroner i tilskudd til 292 tiltaksarrangører. Om lag 16.200 personer deltok hver måned i et AFT- eller VTA-tiltak.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS