Arbeidsliv

Frøyland i Akademikerne tror sykehusstreiken blir langvarig.

Nok en opptrapping av sykehusstreiken

Streiken går inn i sin tredje uke.

Publisert Sist oppdatert

Ytterligere 36 leger og psykologer ved syv sykehus går ut i streik tirsdag 27. september om partene i sykehusstreiken ikke kommer til enighet før den tid.

Totalt 569 medlemmer ved 13 sykehus vil da være i konflikt.

– Uttaket er fortsatt svært moderat. Vi forbereder en langvarig konflikt, sier forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse.

Arbeidstakerorganisasjonen har ved flere anledninger appelert direkte til helsedepartementet og helseminister Bent Høie for å få klarhet i føringene som er lagt i saken.

– Sinnet ute i sykehusene er nå betydelig og denne uroen kan bare løses gjennom forhandlinger. Spekter og sykehusdirektørene vet hva som må til. Det holder ikke å skyve diffuse bestillinger fra Helsedepartementet foran seg. Jeg vil på det sterkeste oppfordre sykehusdirektører og departementet om å avklare seg imellom slik at vi kan få bevegelse i konflikten, sier Frøyland.

De 36 legene og psykologene som det nå varsles opptrapping for, går ut i streik tirsdag morgen. De jobber ved Akershus universitetssykehus, Vestre Viken, Sykehuset i Vestfold, Helse Stavanger, Sunnaas sykehus, St. Olavs Hospital og Helse Midt RHF.

Akademikerne gjentar at opptrappingen ikke setter liv og helse i fare, og at akuttbehandling, kreftbehandling, psykisk helse og barn er skjermet.

– Jeg beklager de ulemper konflikten likevel medfører for publikum, sier Frøyland.

Akademikerne gikk til streik 7. september og har siden trappet opp streiken tre ganger. Opptrappingen tirsdag blir den fjerde. Konflikten er nå inne i sin tredje uke. Etter 30 dager i streik skal partene møte til tvungen mekling.

Powered by Labrador CMS