Arbeidsliv

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) mener arbeidsledige må se mot nord.

Nord-Norge mangler arbeidskraft

Mens arbeidsledigheten blir stadig høyere på Sørvestlandet, sliter flere bedrifter i Nord-Norge med å rekruttere folk.

Publisert Sist oppdatert

– Bedriftene i Nord-Norge må helt klart bli flinkere til å selge seg selv. Arbeidsledige på Sør- og Vestlandet må også få øynene opp for de ledige jobbene, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H) til VG.

Både reiselivsbransjen og bygg- og anleggsbransjen i Troms og Nordland mangler kvalifisert arbeidskraft, viser NAVs bedriftsundersøkelse fra mai 2016. 14 prosent av bedriftene i Troms melder om alvorlig rekrutteringsproblemer. Det er høyest andel i landet sammen med Nordland.

En NHO-undersøkelse viser at 17,7 prosent av bedriftene i Troms har behov for arbeidskraft, som de ikke klarer å rekruttere. På landsbasis ligger snittet på ti prosent.

Ved utgangen av mai var 80.300 personer registrert som helt ledige hos Nav, 200 flere enn måneden før. Ledigheten er nå på 2,9 prosent av arbeidsstyrken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS