Arbeidsliv

Gode varslingsrutiner gir forutsigbare prosesser og trygger de som er involvert i varslingssaker. Bildet er hentet fra en kampanje Arbeidstilsynet lanserer nå for å øke kunnskapen om varsling i arbeidslivet.

Nytt verktøy skal gjøre det enklere for ledere å lage rutiner for varsling

Ved å følge stegene i verktøyet får arbeidsplassen en rutine som oppfyller både kravene i arbeidsmiljøloven og anbefalingene fra Arbeidstilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Varsling i arbeidslivet er at en arbeidstaker sier ifra om et kritikkverdig forhold på egen arbeidsplass. Det er mange eksempler på at varsling har vært avgjørende for å avdekke lovbrudd, korrupsjon, trakassering og andre uakseptable forhold.

Loven krever at alle arbeidsplasser med minst fem ansatte skal ha rutiner for intern varsling. Likevel mangler mange virksomheter varslingsrutiner.

Da Fafo i 2018 spurte nærmere 4000 arbeidstakere om de hadde varslingsrutiner på jobben sin, svarte vel halvparten – 55 prosent – at de hadde det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS