Arbeidsliv

MANGE LEDIGE: Arbeidsledigheten skjøt i været da Norge stengte ned 12. mars i fjor. I løpet av et år har over en halv million ledige og permitterte mottatt dagpenger eller lønnskompensasjon fra Nav.

Over en halv million nordmenn har mottatt ledighetstrygd

Ledigheten i Norge har vært tre ganger høyere etter koronautbruddet enn den var under finanskrisen, viser ny analyse fra Nav.

Publisert Sist oppdatert

Bruken av dagpenger skjøt i været da koronakrisen traff Norge, men pandemien har hittil påvirket bruken av andre trygdeordninger langt mindre enn ventet. Det kommer fram i en ny analyse fra Nav.

12. mars er det ett år siden koronapandemien for alvor traff Norge. I løpet av året har vi blant annet sett et ledighetsnivå tre ganger så høyt som under finanskrisen, det er gjort en rekke midlertidige endringer i trygdeordningene og innført smittevernstiltak som har rammet enkelte næringer kraftig.

– Over en halv million ledige og permitterte mottok dagpenger eller lønnskompensasjon under det første året med koronapandemien. Ser vi på andre Nav-ordninger, som arbeidsavklaringspenger og sosialhjelp, har pandemien hatt langt mindre påvirkning enn ventet. Framover kan bildet bli et annet: Sannsynligheten for å søke sosialhjelp, arbeidsavklaringspenger og sykepenger øker når dagpengeperioden går mot slutten, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en presentasjon av den nye Nav-analysen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS