Arbeidsliv

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie trekker fram høy innvandring og økende ledighet som forklaring på at stadig flere må ha sosialhjelp.

Rekordmange på sosialhjelp

Det offentlige brukte over seks milliarder kroner på sosialhjelp i fjor, en økning på 8 prosent fra året før. I Sandnes økte utgiftene til sosialhjelp med 19 prosent og i Oslo med 15 prosent.

Publisert Sist oppdatert
Ordfører Stanley Wirak (Ap) i Sandnes er bekymret over at stadig flere bransjer rammes av arbeidsledighet.

– Nå øker arbeidsledigheten kraftig. Det er full stopp, for ingeniører, IKT-folk og folk som jobber i oljenæringen, og nå også for bygg og anlegg, og for flere og flere fag, sier han til NRK.

Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) er arbeidsledigheten den faktoren som påvirker sosialhjelpen mest, og i oljeavhengige Rogaland er ledigheten størst i landet.

Men det er ikke bare i Sandnes utbetalingene til sosialhjelp øker. I Oslo steg den med 15 prosent i fjor sammenlignet med året før.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) viser til at det finnes ledige jobber mange steder i landet. Hun mener økningen har ulik forklaring avhengig av hvor i landet man er.

– Man har økt ledighet i deler av landet, kombinert med en høy innvandrerstrøm. Det er jo grupper som er sårbare når det gjelder økonomi, og det gjenspeiler seg i sosialbudsjettene. Det viser bare hvor viktig det er at vi nå klarer å få flere i jobb og færre på stønad, sier hun.

Powered by Labrador CMS