Arbeidsliv

Risikerer å tape titusener under foreldrepermisjon

Halvparten av økonomer under 30 år vet ikke om arbeidsgiver dekker mellomlegget, slik at du får full lønn ved foreldrepermisjon.

Publisert Sist oppdatert

Totalt sett er det 1 av 4 økonomer som ikke vet om mellomlegget kompenseres. Sannsynligvis gjelder denne «uvitenheten» også for andre yrkesgrupper.

Hvis du skal bli mor eller far dekker samfunnet gjennom Nav lønnen din under foreldrepermisjonen. Men Nav har en grense – kjent som det berømmelige begrepet «6G». I rene tall utgjør det en årslønn på 638.394 kroner. Tjener du mer enn det, er det opp til arbeidsgiver å kompensere for mellomlegget. Mange arbeidsgivere gjør dette, men langt fra alle. Dette er ikke noe som er lovpålagt.

En undersøkelse Econa − organisasjonen for masterutdannede økonomer og siviløkonomer − har gjennomført blant sine medlemmer viser at svært mange økonomer rett og slett ikke vet om arbeidsgiver kompenserer dette mellomlegget.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS