Arbeidsliv

Risplukkere i Thailand.

Skolemåltider en vei ut av fattigdom

I den årlige statusrapporten til FAO, FNs matvareorganisasjon, blir skolemat, pengeoverføringer og "sosial sikkerhet" fremhevet som viktige parametre for å redusere fattigdommen. FAO mener målrettede og helst nasjonalt finansierte programmer av denne typen bidrar til høyere inntekter og redusert matsikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Slike programmer kommer for tiden 2.1 milliarder mennesker i utviklingsland til nytte på ulike måter inklusive å holde 150 millioner mennesker borte fra ekstrem fattigdom. Årets rapport har undertittelen "Social protection and agriculture: breaking the cycle of rural poverty". Den har ulike tema hvert år og skal formidle balanserte og vitenskapelige analyser og vurderinger av sentrale tema om matsikkerhet.

Bare om lag en tredjedel av verdens fattigste mennesker er dekket av noen form for sosial beskyttelse. Dekning priser dyppe enda lavere i Sør-Asia og Afrika sør for Sahara, regioner med høyest forekomst av ekstrem fattigdom, heter det i rapporten.

67 milliarder

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS