Arbeidsliv

Planene for regjeringskvartalet vil ikke endre seg basert på forskning som er lagt fram i en delrapport om kontorløsninger.

– Slår tilbake mot Statsbyggs kontorkonklusjon

Stein Knardahl mener at forskning som beviser økt sykefravær og uførhet i åpne kontorlandskaper burde bli vektet tyngre i utformingen av regjeringskvartalet.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Perspektiv har tidligere skrevet om en rapport fra Statsbygg som viser at det kan være økt risiko for uførepensjonering hos ansatte som arbeider i kontorløsninger der flere deler et rom. Funnene er for usikre til at Statsbygg velger å konkludere.

I et intervju med Khrono.no sier forskningsdirektør Stein Knardahl ved Statens Arbeidsmiljøinstitutt at Statsbygg ikke gjengir forskningen knytte til sykefravær og åpne kontorløsninger på en riktig måte.

En arbeidsgruppe sammensatt av deltakere fra Statsbygg, Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS), Arbeidstilsynet, Høyskolen i Vestland, SINTEF og STAMI har gjennomgått forskningen om kontorkonsepter og sykefravær og uførepensjonering.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS