Arbeidsliv

Slik skal kommunene få fart på rekrutteringen

Eldrebølgen fører til mangel på arbeidskraft i mange kommuner. Det har vi hørt i minst ti år nå. Under et frokostmøte arrangert av tanketanken Agendai dag, minnet KS-lederen Gunn Marit Helgesen om at problemet ikke er blitt mindre med årene, det har bare kommet nærmere. Tema for møte var løsninger for å flere unge til å velge å jobbe i kommunesektoren under tittelen «Ikke alle kan bli kjendis».

Publisert Sist oppdatert

– Vi kan ikke fortsette som nå, sier Helgesen i KS.

Innen 2020 er det ventet at Norge vil mangle 23 000 lærere. Innen 2023 kreves det 15 prosent flere barnehagelærere og 21 prosent flere innefor helsesektoren. Kommunene har også slitt med rekrutteringen av teknisk personell i konkurranse med en altoppslukende oljeindustri.

En gjennomgang av panelets innspill viser at det ikke mangler ideer til hvordan kommunene skal tiltrekke seg arbeidskraft i tiden fremover.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS