Arbeidsliv

JOBBSMAKING: PitStop jobber med livsmestring, skolemestring og jobbmestring. Ungdom får «jobbsmaking» med enkle oppussings- og vedlikeholdsprosjekter, der de pusser opp og vedlikeholder hus, hager og terrasser.

Sosiale entreprenører slipper ikke inn i varmen

Stat og kommuner strør oppstart- og prosjektstøtte over sosiale entreprenører. Men mange møter veggen når de prøver å få langsiktige og forpliktende samarbeidsavtaler med det offentlige.

Publisert Sist oppdatert

Norske politikere er fulle av velvilje når de snakker om sosiale entreprenører og den rollen de kan spille for å løse dagens og morgendagens velferdsutfordringer.

En slik velvilje kom blant annet til uttrykk da Kommunal- og moderniseringsdepartementet i 2016/2017 lagde en «kokebok» om innovative samarbeid mellom offentlige virksomheter og sosiale entreprenører.

Mer samarbeid er nødvendig, fastslo daværende kommunalminister Jan Tore Sanner da han møtte sosiale entreprenører under arbeidet med kokeboka.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS