Arbeidsliv

– Bedringen i arbeidsmarkedet holder fram i oktober. Tallet på arbeidssøkere har gått ned i syv måneder på rad, og det er nå nesten 70.000 færre arbeidssøkere enn det var i mars, sier Hans Christian Holte.

– Tallet på arbeidssøkere har gått ned syv måneder på rad

Ved utgangen av oktober er det registrert 121.200 heilt arbeidsledige, delvis arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav, noe som utgjør 4,3 prosent av arbeidsstyrken.

Publisert Sist oppdatert

I utgangen av oktober var 63.300 personer registrert som helt arbeidsledige. Dette utgjør 2,2 prosent av arbeidsstyrken.

Bruttoarbeidsledigheten, som er summen av helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak, var på 79.800 personer, eller 2,8 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 41.400 personer registrert som delvis arbeidsledige.

– Bedringen i arbeidsmarkedet holder fram i oktober. Tallet på arbeidssøkere har gått ned i syv måneder på rad, og det er nå nesten 70.000 færre arbeidssøkere enn det var i mars. Samtidig er det stor etterspørsel etter arbeidskraft, og mange utlyste stillinger, seier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en melding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS