Arbeidsliv

Bare halvparten av bedriftene fant kompetansen de var på jakt etter. To av grunnene til dette er at søkerne ikke har rett kompetanse eller rett egenskaper for jobben.

Unge forberedes dårlig til arbeidslivet

Arbeidsgiverne i små og mellomstore bedrifter ser etter personer som er selvgående, tar ansvar og har gode holdninger, men har vanskelig for å finne det blant ungdom, viser svensk rapport.

Publisert Sist oppdatert

Rekrutteringsbehovet hos små og mellomstore foretak i Sverige er stort, men det er vanskelig å finne de riktige egenskapene hos jobbsøkerne. En av grunnene til dette er at unge ikke er godt nok forberedt på kravene i arbeidslivet. Dette er konklusjonen i rapporten «Det är attityden dumbom» som kom fra Företagarna, Sveriges største organisasjon for små og mellomstore foretak, i november.

Finner ikke de rette

Avisen Arbetsliv skriver i en omtale av artikkelen at fire av ti foretak oppgir at de har behov for år rekruttere i løpet av det kommende året. Over halvparten har rekruttert de siste to årene, men blant disse er det bare halvparten som har funnet den kompetansen de har vært på jakt etter. To av grunnene til dette er at søkerne ikke har rett kompetanse eller rett egenskaper for jobben.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS