Arbeidsliv

DOBBELTARBEID: Det at man både tar ansvar på jobb og ansvar for familien kan være en av grunnene til at kvinner er mer sykemeldte på grunn av psykiske lidelser, sier analytiker Ulrik Lidwall.

Unge kvinner stresser seg oftere syke

Stressrelaterte lidelser står for en økende andel av sykemeldinger med psykiske diagnoser. Unge kvinner er hardest rammet, det viser en ny studie.

Publisert Sist oppdatert

Kvinner har 41 prosent høyere risiko enn menn for å bli sykemeldt som følge av stressrelaterte psykiske lidelser, viser en rapport fra Försäkringskassan.

Försäkringskassan er en svensk statlig myndighet som har ansvar for store deler av de svenske offentlige trygdesystemene.

Rapporten er basert på en studie av registerdata og omfatter svenske sysselsatte mellom 20 og 69 år. Analytikerne har sett på data fra årene 2018 og 2019, altså før koronapandemien satte inn i Sverige.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS