Arbeidsliv

RISIKOGRUPPE: Unge som ikke har fullført videregående skole, er en risikogruppe. Utenfor-regnskapet kan vise hvor stor den potensielle gevinsten er hvis man lykkes med å få flere til å gjennomføre skoleløpet.

Utenfor-regnskap skal styrke innsatsen mot utenforskap

KS arbeider med et regnskap som vil vise hvor mye kommuner og samfunn kan tjene på å forebygge utenforskap. Utenfor-regnskapet vil bli lansert 7.mai.

Publisert Sist oppdatert

Tiltak som koster lite i dag, kan spare fellesskapet for store summer på sikt. Likevel er innsatsen for å forebygge utenforskap ikke god nok, konstaterer kommunenes organisasjon KS.

– Vi vet alle at det er billigere å forebygge enn å reparere. Men i det daglige kan det være vanskelig å finne plass til de ekstra investeringene som er nødvendige, konstaterer seniorrådgiver Une Tangen i KS.

En av forklaringene er at investeringene må gjøres nå, mens gevinstene kan la vente på seg. Og besparelsene vil ikke nødvendigvis komme på det samme budsjettet som har hatt utgiftene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS