Arbeidsliv

Finansminister Jan Tore Sanner (H) mottok første delrapport fra utvalget fredag, og de skal levere sin endelige rapport i første kvartal 2021.

Utvalg frykter koronapandemien presser unge ut av arbeidsstyrken

Et regjeringsoppnevnt utvalg som vurderer koronapandemiens påvirkning på norsk økonomi mot 2025, frykter pandemien har presset unge varig ut av arbeidsstyrken.

Publisert Sist oppdatert

Finansminister Jan Tore Sanner (H) mottok første delrapport fra utvalget fredag, og de skal levere sin endelige rapport i første kvartal 2021, skriver Finansdepartementet i en pressemelding.

I tillegg til problemene for unge på arbeidsmarkedet viser rapporten også til en omfordeling mellom generasjoner på grunn av de store summene som er brukt for å holde liv i norsk økonomi nå. Disse pengene er kommet på bekostning av hva vi kan bruke senere, skriver utvalget.

Utvalget peker også på et omstillingsbehov for norsk økonomi, og at tiltakene som innføres, må rettes mot dette. De peker også på faren for at midlertidige krisetiltak kan støtte inaktivitet istedenfor nyskaping hvis de opprettholdes lenge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS