Arbeidsliv

Virksomhetene har krav på seg til å sørge for et fullt forsvarlig arbeidsmiljø. Det innebærer også å holde smittefaren på et så lavt nivå som mulig.

Vaksinemotstand kan i verste fall koste deg jobben

– Det å ikke tro på vitenskap, være generelt skeptisk til vaksine eller på annen måte sette seg selv foran fellesskapet, vil aldri være saklig grunn for ikke å stille på jobb, mener HR Norge-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Dersom du som arbeidstaker stiller deg i en situasjon hvor du ikke kan stille på jobb, møte kunder eller på annen måte oppfylle arbeidsplikten, kan det få alvorlige konsekvenser for jobben din.

Ansvaret for arbeidsmiljøet til dem som er i risikogruppe vil også ofte kunne veie tyngre enn hensynet til dem som ikke vil ta en vaksine.

– Det å ikke tro på vitenskap, være generelt skeptisk til vaksine eller på annen måte sette seg selv foran fellesskapet, vil aldri være saklig grunn for ikke å stille på jobb, mener HR Norge-sjef Even Bolstad i en melding.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS