Arbeidsliv

Per- Yngve Monsen, med sin advokat Trygve Staff da han i 2008 lanserte bok etter avsløringen av Siemens som skulle ha svindlet forsvaret for flere titalls millioner. Nå går Monsen til sak mot arbeidsgiveren Fretex som han mener fjernet jobben hans etter en annen varslersak.

Varsler til sak mot Fretex etter oppsigelse

Etter at han og tre andre varslet om et internt forhold i Fretex, ble stillingen til Per-Yngve Monsen organisert vekk. Nå har han saksøkt arbeidsgiveren.

Publisert Sist oppdatert

Det var Aftenposten som meldte om det varslede søksmålet natt til tirsdag.

Per-Yngve Monsen ble kjent i 2008 da han sto fram som varsler i den såkalte Siemens-saken, der Siemens ble beskyldt for å ha overfakturert Forsvaret tilbake på 2000-tallet.

Han mistet jobben etter saken, men fikk etter hvert jobb som administrasjonssjef i Fretex, Frelsesarmeens attføringsbedrift. Men også der oppsto det i 2016 en situasjon hvor Monsen sammen med tre andre varslet om at konsernsjefen hadde trakassert en underordnet.

Etter en omorganisering har imidlertid Monsens jobb blitt borte og han ble tilbudt en annen stilling. Monsen selv mener imidlertid han nå straffes fordi han varslet mot ledelsen. Med hjelp fra advokat Trygve Staff har han saksøkt Fretex og krever jobben tilbake og oppsigelsen ugyldig.

I Fretex avviser man derimot sammenhengene som Monsen mener ligger til grunn for at stillingen han hadde som administrasjonssjef er blitt borte.

– Et viktig bakteppe er at Fretex har vært igjennom en omorganisering, hvor vi gikk fra fire regionsselskaper til to virksomhetsstyrte selskaper, sier kommunikasjonssjef Trine Gjermundbo i Fretex til E24.

Hun viser også til at varslingssaken fra 2016 er ferdig behandlet, at alle prosedyrer ble fulgt og gransket av et uavhengig advokatfirma. I en rapport fra advokatene slås det fast at varslingssaken ikke avdekket kritikkverdige forhold.

Powered by Labrador CMS