Arbeidsliv

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen på besøk til Festmagasinet Standard dagene før Halloween. Med sju ansatte er de en liten bedrift, som må følge de samme reglene for innrapportering til det offentlige som store selskaper.

Vil ikke belaste små og mellomstore bedrifter med overflødig rapportering

Til sommeren skal regjeringen legge frem en strategi for hvordan man skal forenkle hverdagen for små- og mellomstore bedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Nesten 840.000 arbeidstakere i Norge jobber i bedrifter med færre enn 50 ansatte. Over 95 prosent av alle norske virksomheter har mellom 1 og 50 ansatte.

Derfor er det viktig at regjeringens næringspolitikk treffer disse bedriftene, skriver de i en pressemelding. Regjeringen skal legge frem en strategi for små og mellomstore bedrifter før sommeren 2019.

– Små og mellomstore bedrifter er ryggraden i norsk næringsliv. Den jobben de gjør hver dag, er med på å sikre arbeidsplasser og et bærekraftig velferdssamfunn. Det viktigste vi som regjering kan gjøre, er ofte rett og slett å ikke stå i veien. Vi skal forenkle hverdagen til bedriftene og gjøre det lettere for dem å gjøre jobben sin, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS