Arbeidsliv

Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo er av mange virksomheter som nå er stengt p.g.a. koronaviruset.

– Virksomhetene har ofte ikke tid til å vente

Arbeidsrettsadvokater får mange spørsmål om dagen. Særlig spørsmål rundt permitteringer, «tvungen ferieavvikling» og arbeidsgivers styringsrett har skutt i været.

Publisert Sist oppdatert

– Mange lurer på hvordan man som arbeidsgiver kan og bør opptre i forbindelse med koronakrisen, sier senioradvokat Halvor Haneborg Finne i Kluge Advokatfirma.

– Kan du si noe om hvilke spørsmål som er vanligst av de du referer til?

– Vi har sett at koronautbruddet og myndighetenes kraftige respons har truffet arbeidsgivere hardt. I den innledende fasen har det selvsagt vært svært mange spørsmål om permitteringer. Behovet for informasjon for å sikre en korrekt fremgangsmåte og gjennomføring har vært stor. Det har også vært behov for informasjon om hvordan arbeidsgiver skal forholde seg til reiser, det faktum at skoler og barnehager er stengt, og om man kan pålegge ansatte å ta ut ferie eller avspasering, sier Halvor Haneborg Finne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS