Ledelse

De to 'kommuneforskerne' Linda Hye og Morten Øgård ved Universitetet i Agder mener kommunale mellomledere blir den gruppen som først vil merke konsekvensene av tillitsreformen – på godt og/eller vondt.

1 av 4 føler seg avmektig i jobben

44 prosent av kommunale mellomlederne sier at de føler seg «avmektig» i jobben. De har lite handlingsrom og opplever svak intern støtte. Disse trenger økt tillit, men ikke en tillit som er «statlig styrt».

Publisert Sist oppdatert

Professor Morten Øgård og forsker Linda Hye ved Universitetet i Agder er blant dem i norsk akademia som har forsket mest på kommunal ledelse her til lands de siste årene.

Det er i en undersøkelse om mellomlederens arbeidssituasjon at den høye andelen som føler «avmakt» i egen jobb, framkommer.

Resultatene er nylig publisert i boken Den kommunale mellomlederen − selvstendig lagspiller (Baldersheim H., Haug A.V., Hye L. og Øgård M. – Fagbokforlaget 2021).

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS