Ledelse

Anders Holt er ansatt som nytt personvernombud i NAV. – Personvern dreier seg ikke bare om jus, rutiner og sikkerhet , men også om verdier og moral, sier Holt.

Han blir Navs første personvernombud

Anders Holt (51) er ansatt som personvernombud i Nav og kommer fra stillingen som personvernombud i Telenor, en jobb han har hatt de siste seks årene.

Publisert Sist oppdatert

Telenor har hatt personvernombud i elleve år og bygget opp en organisering rundt personvernet både på tvers og i linjene.

«Dermed er det en mann med lang erfaring som går løs på oppgavene i Nav,» skriver Nav i en pressemelding.

– Sammen med resten av organisasjonen skal jeg fortsette arbeidet med å bygge opp håndteringen av personvernet og være personvernombud for både organisasjonen og brukerne. Dette ser jeg fram til å være med på, sier Holt.

– Ikke bare jus

Anders Holt har til sammen 17 års erfaring fra Nextra og Telenor. Han har tidligere hatt ansvar for Telenors forskjellige websider mot bedriftsmarkedet.

Han har også jobbet med intern og ekstern kommunikasjon i NRK Aktivum og vært tekstforfatter i reklamebyrå. Det nye personvernombudet har magistergrad i filosofi fra Universitetet i Oslo og har jobbet litt som frilans filosof på si’ gjennom hele sitt yrkesaktive liv.

– Personvern dreier seg ikke bare om jus, rutiner og sikkerhet, men også om verdier og moral. Det er mange ting vi kan gjøre sett fra jusens ståsted, men som vi kanskje ikke skal gjøre av hensyn til verdier og individet selv, påpeker NAVs personvernombud Anders Holt.

Han begynte i den nyopprettede stillingen 4. september.

Personvernombud i Nav

  • I april 2016 bestilte arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng en ekstern gjennomgang av tilganger til personopplysninger i NAV.
  • Rapporten ble utarbeidet av revisjonsfirmaet BDO og advokatfirmaet Wiersholm. Den viste at Nav ikke har hatt tilstrekkelig oversikt over saker som gjelder oppslag uten tjenstlig behov og at de mangler et enhetlig reaksjonsmønster overfor ansatte som foretar slike oppslag.
  • På bakgrunn av denne rapporten har NAV opprettet stillingen som personvernombud.
Powered by Labrador CMS