Ledelse

Administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Telenor har mistet flere av sine kvinnelige sjefer

Publisert Sist oppdatert

Den siste tiden har flere av konkurrentene rappet kvinnelige Telenor-topper. Til Dagens Næringsliv sier Telenor-sjef Berit Svendsen at hun mener konkurrentene bør bli flinkere til å dyrke frem egne kvinner i stedet for å stjele dem fra Telenor.

Svendsen innrømmer at det er et problem at mange kvinnelige ledere slutter. Noen av dem har gått til konkurrentene Telia og TDC Norge.

– Det er utrolig flott at disse damene får spennende tilbud også på utsiden. Men poenget vårt må være at vi evner å beholde dem, sier Svendsen til DN.

Hun forteller videre at hun i sluttsamtalene med de flinke lederne forteller dem at det bare er å ta en telefon dersom de ønsker en prat og at døren hos dem alltid står åpen.

Kvotere andre veien

– Det er klart at når vi utvikler flinke damer, så begynner de å synes på utsiden. Utviklingen av kvinnelige ledere hos oss er blitt lagt merke til i selskaper som Telia og TDC. Det er ikke de som har ledet an i rekrutteringen og utviklingen av kvinner, og så har de begynt å ta fra oss, sier Berit Svendsen.

– Vil det si at det er Telenor som finner de nye kvinnelige lederemnene som konkurrenten tar fra dere?

– Jeg synes vi har vært flinke til å utvikle mange kvinner, og jeg vet at vi kan utvikle enda flere. Vi skal bli enda flinkere. Men jeg vil gjerne sende en oppfordring til resten av telekomindustrien om at de også får frem flinke damer, og ikke bare den næringen, men hele næringslivet i Norge.

Fire av ni i toppledelsen i Telenor Norge er kvinner.

– Det er nesten slik at vi må drive kvotering andre veien, sier Svendsen.

Powered by Labrador CMS