Ledelse

Vil du inspirere andre? Vær sårbar

Publisert Sist oppdatert

Når ledere står på scenen og snakker framfor forsamlingen sin, er det lett å skille mellom de lederne som har naturlig karisma og de som ikke har det.

Den karismatiske lederen forteller historier, maler bilder, trollbinder publikum. Hen inspirerer.

Men er dette den eneste måten å være inspirerende på?

Ikke ifølge Maynard Webb, leder for selskapet LiveOps og tidligere driftsdirektør i eBay. Han mener at én vei til å inspirere sine ansatte er å vise sårbarhet. Det skriver han i et innlegg hos magasinet Fast Company.

Han forteller at han aldri har hatt den store akademiske bakgrunnen fra eliteuniversitetene, eller den mest dekorerte CV-en. Han begynte som vekter, og jobbet seg opp og fram i verden. Dette ville han skjule, fordi han var flau. Han var redd for å bli avslørt.

Én dag forandret det seg derimot. Han begynte å åpne opp om fortiden sin – kanskje kunne det å jobbe seg opp fra ingenting til å bli leder være en inspirasjon for andre, tenkte han.

Han begynte å dele, og riktig nok, han begynte å knytte sterke relasjoner til sine ansatte. De begynte å se på han som autentisk og ærlig – en inspirasjon.

Webb har følgende tips til ledere som ønsker å inspirere:

  • Vær autentisk

  • Vær gjennomsiktig

  • Innrøm feilene dine, og rydd opp i dem

  • Vis at du kan være sårbar

Ledelse handler om mer enn bare få ting gjort. Du skal selge en visjon og inspirere andre til å vokse i jobben sin. Sårbarhet er en av mange måter å få det til på, skriver han.

Kan man tilpasse lederstilen sin ulike situasjoner?

Svar og råd får du av BI-professor Jan Ketil Arnulf og Rikke Lind, som forteller om overgangen fra rollen som statssekretær til generalsekretær i Redningsselskapet.

Se hele videoen om lederstil, flere ledelsesvideoer og les utdypende artikler i lederbiblioteket.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Powered by Labrador CMS