Annonse
Når korona-utbruddet hindrer oss i å møtes personlig, er alternativet å intervjue jobbsøkere på et videomøte.   Foto: iStock

Rekruttering: Slik lykkes du med digitale jobbintervjuer

Intervjuet med jobbsøkere er som regel en viktig del av rekrutteringsprosessen. Når korona-utbruddet hindrer oss i å møtes personlig, er alternativet å intervjue på et videomøte.

Om du bruker Skype, Microsoft Teams eller andre programmer er ikke det viktigste. Men digitale intervjuer stiller noen ekstra krav til deg som rekrutterer, for å få det til å fungere godt. Det skriver rekrutteringsbyrået Academic Work, som gir noen råd om hvordan du går fram.

5 råd for digitale intervjuer


1. Ta hensyn til kandidatens situasjon

Hvis kandidaten gjør intervjuet fra sitt eget hjem er det viktig at du tar hensyn til situasjonen kandidaten er i, enten de har barn, bikkje eller annen støy i bakgrunnen. Forklar at du forstår situasjonen og ikke la slike faktorer påvirke vurderingen av søkeren.

2. Husk personvernet

Som arbeidsgiver må du ikke glemme GDPR og personvernlovgivningen, selv om du intervjuer fra hjemmekontor. Sitt i et atskilt rom for å ivareta kandidatens personvern, og opplys kandidaten om at du er på et lukket rom så ingen andre hører samtalen.

3. Test at utstyret fungerer

For å få gjennomført et godt intervju er det viktig at det tekniske fungerer. Sørg for å ha det tekniske utstyret i orden, gjerne et headset og portabel høyttaler for bedre lyd, og test ut før intervjuavtalen om det utstyret du har fungerer.

4. Ikke glem småpraten

Bruk noen minutter i starten på småprat. La kandidaten få litt rom til å prate uformelt, slik man ville gjort hvis man møttes fysisk, så får du mer inntrykk av personen og en god start på intervjuet.

5. Se inn i kameraet

Forsøk å ha øyekontakt, så kandidaten får en følelse av at du faktisk ser på han eller henne når du intervjuer. Hvis du minimerer videobildet på skjermen kan du samtidig se intervjumalen din. Plasser videobildet rett under kameraet for å få tilnærmet øyekontakt.

 

Annonse
Annonse