Ledelse

Tallene som viser hvor mange som faktisk vurderer å slutte i jobbene sine, er en av de sterkeste indikasjonene på at endring nå er den nye normalen.

Over halvparten av de yngste arbeidstakerne vurderer å si opp jobben

En internasjonal Microsoft-studie viser at generasjon Y har blitt digitalt utbrent i løpet av pandemien.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Mer enn halvparten av arbeidstakere mellom 18 til 25 år vurderer å slutte i jobbene sine, viser en global undersøkelse av Microsoft, omtalt av World Economic Forum.

Undersøkelsen viste at 54 prosent av arbeidstakere i denne gruppen vurderte å slutte, mens 41 prosent av den globale arbeidsstyrken vurderer det samme.

Samtidig viser en britisk/irsk-studie at 38 prosent av ansatte hadde planer om å forlate jobbene sine i løpet av de neste seks månedene.

42 prosent av ansatte i en amerikansk studie fortalte at de kom til å si opp jobbene sine dersom selskapet ikke tilbydde dem langsiktige hjemmekontor-løsninger.

– Måten vi jobber på har endret seg ekstremt mye det siste året. Forventningene til ansatte endrer seg og vi er nødt til å omdefinere hva vi regner som produktivitet. Produktivitet må handle om inkludering, samarbeid, læring, ha det bra på jobb og karriereutvikling for alle arbeidstakere, sier Microsofts administrerende direktør Satya Nadella.

Dette er noen av hovedfunnene i Microsoft-undersøkelsen:

  • Fleksibelt arbeid er kommet for å bli

  • Ledere trenger en real oppvekker – de er ute av kontakt med sine ansatte

  • Høy produktivitet maskerer en utslitt arbeidsstyrke

  • Generasjon Z (18-25 år) er spesielt utsatte og trenger å bli sett

  • Folks nettverk blir mindre, noe som går ut over innovasjonskraften

  • Autentisk ledelse vil øke produktiviteten og helsen til ansatte

  • Talent finnes overalt i en hybrid arbeidshverdag

Blir utbrent eller slutter

En konsekvens av en mer digital arbeidshverdag fra hjemmekontoret har vært fenomenet digital utbrenthet. Undersøkelsen viser at det er de som nylig har kommet inn i arbeidsstyrken som har fått merke dette mest på kroppen.

Det å skaffe seg en ny jobb eller sikre seg sin første skikkelig jobb er ofte synonymt med å bli kjent med nye mennesker, komme inn i et nytt miljø og tilpasse seg nye situasjoner. Pandemien har derimot isolert mange kollegaer på hjemmekontoret.

– Det har vært en vanskelig tid for de som nettopp starter karrieren sin. Det er vanskelig for dem å finne fotfeste ettersom de ikke tar del i en vanlige onboarding-prosessen, opplæring og nettverksbygging som de vanligvis ville gjort i et normalt år, sier George Anders i LinkedIn i rapporten.

Fjernarbeid

Tallene som viser hvor mange som faktisk vurderer å slutte i jobbene sine, er en av de sterkeste indikasjonene på at endring nå er den nye normalen.

Fjernarbeid har åpnet opp nye muligheter for mange arbeidstakere. Hvis du ikke lenger trenger å være fysisk til stede på arbeidsplassen, kan arbeidsgiveren din være hvor som helst.

46 prosent av deltakerne i Microsoft-rapporten fortalte at de vurderte å flytte som følge av mulighetene rundt fjernarbeid.

Powered by Labrador CMS