Ledelse

Andelen kvinner som er daglige ledere i aksjeselskaper (AS) har i samme periode økt fra 14 prosent til 17 prosent.

Andelen kvinner i styre og ledelse øker sakte

Mens økningen i andelen kvinner blant styremedlemmene i aksjeselskap knapt er merkbar, har andelen styremedlemmer med innvandrerbakgrunn økt sterkere, relativt sett.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Rapporten om Innvandrere og entreprenørskap (2022) fra Statistisk sentralbyrå viser at personer som eier sin egen næringsvirksomhet i gjennomsnitt tjener mer enn sammenlignbare personer i den øvrige befolkningen.

Dette gjelder både for menn og kvinner, for alle aldersgrupper og det gjelder også for innvandrere uansett kjønn. De har også i gjennomsnitt langt større brutto og netto formue enn sammenlignbare grupper.

Statistikken for rolleinnehavere i næringslivet viser at andelen kvinner blant styrerepresentanter i aksjeselskaper (AS) har økt svært beskjedent fra rundt 17 prosent i 2010, til rundt 19-20 prosent i 2021-2022.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS