Ledelse

Styreleere: Gunn Wærsted, Olaug Svarva, Orla Nonaan, Siri Hatlen, Merete Haugli og Gisele Marchand. I tillegg kommer Helene Odfjell (foto mangler).

Antallet kvinnelige styreledere tredoblet i de største børsselskapene

Fremdeles er det kun et lite mindretall av de 50 største selskapene på Oslo Børs som har en kvinne øverst ved styrebordet, men noe skjer: 7 av de 50 største har i dag en kvinne som styreleder. I 2015 var tallet 2.

Publisert Sist oppdatert
– Det ser også ut til at utviklingen skjer i ulike typer selskaper og bransjer, ikke bare i selskaper med stort statlig eierskap. Det er interessant.

Det er høst, og de siste av de 50 største selskapene på Oslo Børs har banket igjennom generalforsamlingene sine for 2019. Mange av dem har hatt styrevalg på agendaen.

Historisk har det vært forsvinnende få kvinnelige styreledere i de største selskapene på børsen. Dagens Perspektiv har derfor gjort en opptelling av hvor mange av de 50 største det er som i skrivende stund, etter årets generalforsamlinger, har en kvinne som styreleder.

Tallet er 7.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS