Ledelse

Tidligere Orkla-sjef Dag J. Opedal har lang og bred erfaring fra styrer i nasjonale og internasjonale selskaper i ulike sektorer.

Dag J. Opedal: – Diskusjonene om mangfold blir ofte overfladiske

– Relevant mangfold i styrer har i begrenset grad med kjønn, demografi og etnisitet å gjøre, mener den erfarne styrelederen, som tidligere var sjef i Orkla.

Publisert Sist oppdatert

– Mange av de prosessene i næringslivet som handler om mangfold, preges av lite treffsikre diskusjoner. Mangfold må forstås opp mot de målene selskapet skal nå, rammebetingelsene og den konkurransearenaen de skal lykkes på, sier Dag J. Opedal, konsernsjef i Treschow-Fritzøe AS og tidligere konsernsjef i Orkla.

Han har lang og bred erfaring fra styrer i norske og internasjonale selskaper i ulike sektorer, herunder Telenor, Jotun og Carlsberg. Nå er han blant annet styreleder i Kavlifondet.

Nylig sendte regjeringen et lovforslag til Stortinget om kjønnskvotering til styrene i mellomstore og store aksjeselskaper. I den ferske rapporten «Mangfold i kontekst. En undersøkelse av mangfoldets verdi i norske styrer», som studenter ved UiO har utarbeidet på oppdrag fra rekrutteringsselskapet Visindi, diskuteres nytten av mangfold i styrer ut fra teori og praksis. 12 personer med styreerfaring er blitt intervjuet i rapporten. Dag J. Opedal er en av dem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS