Ledelse

Onsdag trakk Kjersti Monland seg fra stillingen som ytelsesdirektør.

Den første som tar skandale-ansvar

Ytelsesdirektør Kjersti Monland trekker seg fra sin lederstilling i NAV. Men det er sannsynligvis ikke nok for å roe gemyttene.

Publisert Sist oppdatert

Når skandaler av den dimensjonen Nav-saken kommer fram i lyset, krever opinionen blod. Det er ikke så rart. Når et stort system svikter, må noen ansvarliggjøres. Det må få konsekvenser. Nav-skandalen har fått store konsekvenser for dem som er rammet av den. Det store vi krever derfor litt øye for øye, tann for tann – eller som de sier i Nytt på Nytt: «noen må gå».

«Noen» ble denne gang ytelsesdirektør Kjersti Monland. Onsdag trakk hun seg fra stillingen. Mandag er direktør for Nav Innlandet, Bjørn Lien, på plass som ny, konstituert ytelsesdirektør.

– Jeg tar et ansvar for det vi har gjort feil, var Molands forklaring overfor NRK. Hun sa videre at det er i Nav at de har tolket regelverket feil.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS