Alle lederne forskerne snakket med innrømmet at de på et eller annet tidspunkt hadde holdt på en medarbeider lenger enn nødvendig.

Derfor bør du la favoritt-medarbeideren din gå videre til et annet team

Å stå i veien for medarbeideres utvikling og karriere, er en dårlig deal for både organisasjoner, medarbeidere og lederne selv, ifølge en ny studie.

Lest om ledelse. Det kan høres ut som en liten selvmotsigelse: Er det virkelig positivt å skulle gi slipp på dine beste medarbeidere til et annet team i selskapet? Er det ikke bedre å forsøke å beholde dem selv?

Nei, skal man tro funn JR Keller og Kathryn Dlugos, fra henholdsvis Cornell og Pennsylvania State University, har gjort i en ny studie.

De to har skrevet en artikkel om funnene sine i MIT Sloan Management Review, og skisserer der en situasjon der en leder holder tilbake en medarbeider som ønsker å utvikle seg og søke nye muligheter internt.

Lederen sier noe sånt som at medarbeideren nok ikke er helt klar for en større jobb ennå. Kanskje det er bedre å søke seg videre først om et halvt års tid?

Denne typen lederadferd er et eksempel på det Keller og Dlugos omtaler som intern «talent-hamstring». Og det foregår også på andre måter også. 

For eksempel ved at ledere la være å synliggjøre sine egne dyktige medarbeidere i interne fora og planleggingsdiskusjoner. Lederne står rett og slett i veien for talenter som vil søke nye oppgaver andre steder i organisasjonen.

De fleste ledere har gjort det

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS