Ledelse

Medarbeidersamtaler er ikke nedfelt i arbeidsmiljøloven, men det står at det skal være tilbud for de ansatte om å ha slike samtaler.

– Det er ikke alltid ledere er genuint interessert i å lytte til ansatte

Før du går løs på medarbeidersamtalen, er det viktig at du som leder reflekterer over din rolle, erfaringer og hva organisasjonen står for.

Publisert Sist oppdatert

De aller fleste av oss ønsker tilbakemeldinger på jobben vi gjør og hvordan vi kan bli bedre. Men for noen ledere kan dette være et minefelt og de er redde for å tråkke i salaten og såre sine ansatte.

Førsteamanuensis Ida Katrine Birkeland ved Handelshøyskolen BI har forsket mye på medarbeidersamtaler og trener ledere i hvordan de kan ha genuine samtaler med medarbeiderne sine.

Hun en og kollega har hatt ledere på kurs og trent dem på hva som er gode måter å gi tilbakemeldinger på. Etterpå ble lederne sendt tilbake til organisasjonene sine og bedt om å ta opp medarbeidersamtalene og sende dem tilbake.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS