Ledelse

Det var en gang jeg hadde kontroll

Når du føler at du mangler den gode mestringsfølelsen, bare tenk tilbake på en gang da du hadde full kontroll, sier fransk førsteamanuensis.

Publisert Sist oppdatert

Flere studier innen psykologien har vist at makt, eller det å ha kontroll over egen tid, egne ressurser og egne penger, kan gi en følelse av optimisme og et økt selvbilde. Ofte kan penger og rikdom skape denne maktfølelsen, men nyere forskning viser at følelsen også er en tilstand. Det innebærer en viss midlertidighet, og tilsier også at man kan «hente fram» en maktfølelse gjennom gode forberedelser. Det skriver David Dubois, førsteamanuensis i markedsføring ved den franske handelshøyskolen INSEAD.

Nostalgisk makt

Ett enkelt grep kan for eksempel være så enkelt som å tenke tilbake på en gang der man følge at man hadde full kontroll. Kanskje en gang da man kom med en god kommentar under et viktig møte eller holdt en fantastisk presentasjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS