Ledelse

Forskning tyder på at kvinner er mer tilbøyelig til å lede ved å inspirere sine medarbeidere, framfor å instruere. Det viser seg å være en effektiv lederstil.

Dette kan menn lære av kvinnelige ledere

Mange kvinner har noen personlige egenskaper som er viktige i lederrollen. Her er 5 ting menn kan lære av kvinnelige ledere.

Publisert Sist oppdatert

Det er lett å tenke at siden menn har flertallet av lederposisjoner må de gjøre mye riktig, og at kvinner kan lære av dem.

Tvert imot, skriver Tomas Chamorro-Premuzic, professor ved University College London og Colombia University og Cindy Gallop, grunnlegger og administrerende direktør i IfWeRanTheWorld i Harvard Business Review.

De minner om at det er forskjell på evnen til å skaffe seg en lederjobb og evnen til å utøve godt lederskap. Store metaanalyser av kjønnsforskjeller i ledelse, tyder på at det er noen lederegenskaper der kvinner gjennomsnittlig er sterkere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS