Ledelse

Herolf Nilsen kjenner systemet godt etter 20 år som toppsjef i Helse Vest RHF. Knut E. Schrøder − satt 24 år som toppsjef ved Universitetssykehuset i Nord-Norge HF. Bente Mikkelsen var i 8 år en sterk , men også omdiskutert, leder i Helse Sør Øst.

Disse har sittet i 10 år eller mer

19 menn og 1 kvinne har sittet som helseforetaksdirektør i 10 år eller mer.

Publisert Sist oppdatert

Ingen har sittet lenger som sykehusdirektør ved ett enkelt helseforetak i Norge i moderne tid enn Knut E. Schrøder og Jan Vincents Johannessen. I 24 og 23 år var de to administrerende direktører ved henholdsvis Radiumhospitalet og Universitetssykehuset i Nord-Norge. De ble begge ansatt påbegynnelsen av 1980-tallet − lenge før helseforetaksreformen ble innført.

Også flere av de andre «lengesittende» direktørene kom til før reformen. Listen med de lengstsittende direktørene består kun av menn, og illustrerer at sykehusledelse lenge var forbeholdt menn. I dag er direktørstolene som nevnt fordelt 50-50 mellom menn og kvinner.

Følgende menn har sittet i 10 år eller mer som administrerende direktør ved et norsk helseforetak. Noen av startet i jobben før Foretaksreformen i 2002:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS