Ledelse

Bjørn Erikstein, Inger Cathrine Bryne (nede til venstre) Hulda Gunnlaugsdottir (nede i midten) og Eva Håheim Pedersen er blant dem som har vært administrerende helseforetaksdirektør flere steder.

Disse har vært sykehusdirektør flere steder

Flere navn dukker opp flere steder i vår oversikt. Følgende har vært toppsjef ved flere helseforetak etter 2002.

Publisert Sist oppdatert

Hulda Gunnlaugsdottir. Først ble hun direktør ved Aker sykehus i Oslo, der hun satt i fire år fra 2005. Så, fra 2010 flyttet hun seg noen kilometer lenger nord, til Akershus universitetssykehus, der hun var toppsjef i nye fire år, før hun i 2018 dro enda lenger nordover og tok over som administrerende direktør ved Helgelandssykehuset HF, som er lokalisert ved tre steder i Nordland – Sandnessjøen, Mo i Rana og Mosjøen. Og den jobben har hun fortsatt. Dermed blir sykepleierutdannede Gunnlaugsdottir den kvinnen som med sine, foreløpig, 12 år som sykehusdirektør har hatt adm.dir.-tittelen lengst.

Bente Mikkelsen er lege i bunn, men er mest kjent som foretaksdirektør. Hun var først direktør i to år for det regionale helseforetaket Helse Øst, fra 2006. Så ble Helse Øst og Helse Sør slått sammen til landets desidert største regionale helseforetak, Helse Sør Øst, i 2007, med Mikkelsen som sjef. Der satt hun som toppsjef i 6 år.

Bjørn Erikstein satt først som sjef i Helse Sør RHF i tre år – fra 2005 – 2007, da Helse Sør fusjonerte med Helse Øst og Helse Sør Øst så dagens lys. Så, i 2011 kom doktor Erikstein sterkt tilbake som direktør for Oslo Universitetssykehus HF, der han satt som sjef i 9 år og blant annet bidro sterkt til beslutningen om å legge ned Ullevål sykehus for å bygge et helt nytt sykehus på Gaustad.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS