Ledelse

Foto 111 kvinner og menn har ledet Sykehus-Norge de siste 20 årene. Her er 12 av dem. (Foto: iStock, NTB, Helseforetakene)

Disse styrer Sykehus-Norge

Topplederne ved norske sykehus sitter mindre trygt i lederstolen enn de i børsnoterte selskaper. Men mens kvinneandelen fortsatt er laber på toppen i det private næringslivet, har kvinnene inntatt direktørstolene i norsk helseforetak.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Perspektiv har kartlagt toppetasjen i norske helseforetak og laget en oversikt over hvem som har ledet landetes rundt 30 helseforetak siden den (fortsatt) omstridte helseforetaksreformen ble innført i 2002.

Oversikten viser 111 administrerende direktør ved de offentlig eide lokale og regionale helseforetakene siden 2002.

Private og ideelle foretak er ikke med i grunnlaget. Virksomheter med støttefunksjoner som helseforetakene eier i fellesskap, som Sykehusapotekene, Luftambulansetjenesten, Sykehusinnkjøp og Sykehusbygg en også del av helseforetaksstrukturen, men ikke med i vår oversikt. Vi har kun konsentrert oss om sykehusene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS