Ledelse

– Lego tilførte et digitalt element til produktene sine. Lego Harry Potter, Lego Star Wars og Lego Batman har alle digitale aspekter som øker verdien på lekeklossene, forteller høgskolelektor Tarjei Alvær Heggernes.

Du trenger en ­digital forretnings­strategi

Forretningsstrategien kan ikke lenger greie seg uten en digital strategi ved sin side. Men hvor starter du for å kombinere disse? Høgskolelektor Tarjei Alvær Heggernes gir deg svar.

Publisert Sist oppdatert

IT-feltet har gått fra å være en arena for spesielt interesserte, til å være et nødvendig onde, og til hva det har blitt i dag – et emne som ledere både må og vil kunne. Det har ikke lenger bare en verktøysfunksjon som skal tilrettelegge for at alle de andre verdiskapende aktivitetene kan gå smertefritt. Det digitale kan i seg selv være med på å skape verdien. Men det krever en teknologiforståelse – en forståelse for hvordan man fanger og bruker data, for programvare, for brukergrensesnitt og databaser.

Og det er i krysningspunktet mellom denne teknologiforståelsen og forretningsforståelsen at den viktige digitale forretningsstrategien oppstår. Den digitale forretningsstrategien som kan gi konkurransefortrinn og møte utfordringen fra konkurrenter og nyetablerte bedrifter, og kravene fra kunder og leverandører.

Integrerte strategier

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS