Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) la fram nye tall fra statlige selskaper under Eierskapskonferansen 2024, herunder tallene for kvinneandelen i styrer og lederskap.

Flere kvinnelige toppledere i statlig eide selskaper, men kvinneandelen blant styrelederne faller

I selskaper eid av staten har kvinneandelen blant toppsjefer økt fra 33 til 42 prosent. Blant styrelederne skjer det motsatte. Kvinneandelen har falt fra 42 til 36 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Staten er inne som direkte eier i 69 selskaper, med til sammen bortimot 340.000 ansatte. Det samlede utbyttet som i 2023 gikk fra selskapene til staten, var 123 milliarder kroner, viser ferske tall fra Statens eierrapport 2023.

Blant selskapene finner vi store børsnoterte selskaper som DnB, Equinor, KongsbergGruppen, Telenor og Yara. Blant de ikke-børsnoterte, er blant andre Statkraft, Bane Nor, de regionale helseforetakene og NRK.

I selskapene der staten er inne som direkte eiere, er kvinneandelen blant administrerende direktører langt høyere enn i de 200 største selskapene som kartlegges i Core topplederbarometer. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS