Ledelse

Norske arbeidslivs- og ledelsesforskere har studert kadetter som er i tjeneste om bord på seilskuta Statsraad Lehmkuhl. Hver dag rapporterer kadettene om arbeidsdagen og hvordan de opplever ledelsen om bord.

Flere mobberelaterte episoder ved stort arbeidspress

Hvis ledere i tillegg lar være å utøve ledelse på arbeidsplassen, øker antallet episoder ytterligere.

Publisert Sist oppdatert
Studien er gjort blant 61 kadetter som i løpet av 36 dager seilte seilskuta Statsraad Lehmkuhl over Atlanteren fra Norge til Nord-Amerika. Norske arbeidslivsforskere har i en årrekke studert arbeidsmiljø og ledelse ved å følge kadetter fra Sjøkrigsskolen som er på lange tokt med Statsraad Lehmkuhl.

Du føler at du blir oversett og fryst litt ut, folk kan kalle deg negative ting – eller kanskje får du kjeft. Dette er eksempler på det forskerne omtaler som mobberealterte hendelser.

Det er negative hendelser i et arbeidsmiljø, og blir de mange nok og foregår lenge nok, kan det utvikle seg til mobbing.

Arbeidspress er én av de faktorene som fører til at mobberelaterte oppstår, viser en norsk studie som er publisert i European Management Journal.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS