Ledelse

– Mellomlederrollen er utfordrende og kompleks på sitt vis, og det viktigste er nok å forstå hva som er utfordringene for den enkelte rollen, ikke hvilken lederrolle som er vanskeligst, sier Rune Rimol, partner og fagansvarlig i Assessit.

– For lite inspirerende ledelse hos mellom­lederne

Rune Rimol i Assessit mener at det ligger mye uutnyttet potensiale i mellomlederrollen, spesielt når det gjelder å skape engasjement.

Publisert Sist oppdatert

Rune Rimol, partner og fagansvarlig i Assessit, mener i utgangspunktet det er vanskelig å sammenligne de ulike ledelsesleddene, da det er vidt forskjellige roller, og at ledere høyere oppe i systemet gjerne også har mer erfaring. Han synes likevel av funnene fra undersøkelsen er interessante, men presiserer at mellomlederjobben ikke er noen enkel rolle selv om den kanskje ikke er så spesiell.

– Mellomlederen er den som skal oversette det strategiske bildet og gjøre det meningsfullt, retningsgivende og inspirerende for de som sitter ute i organisasjonen, der verdiene faktisk skapes. Det er ikke alltid en enkel jobb. I praksis er erfaringen at mange mellomledere opplever det som vanskelig å gjøre denne oversettelsen på en god måte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS