Ledelse

For mye prat om trivsel

Norske bedrifter er svært opptatt av prestasjonsledelse, men mange sliter med å få den gjennomført. Deres viktige verktøy, medarbeidersamtalen, blir for mye prat om trivsel.

Publisert Sist oppdatert

– Selv om de aller fleste bedriftene har etablert en prosess for medarbeidersamtaler, settes det bare i mindre grad mål i denne samtalen, og vurdering og kartlegging av kompetanse gjennomføres kun i middels grad, sier leder for HR-Norge, Even Bolstad, til finansavisen.

I morgen legges den store HR-undersøkelsen fram av HR-Norge og Ernst & Young.

– I svært mange bedrifter er det en manglende kobling mellom prestasjoner og konsekvenser, sier direktør Sirine Fodstad i Ernst & Young.

– Det må settes konkrete mål, og disse målene må være på linje med bedriftens strategiske mål. Det må imidlertid tas ned på individnivå, fortsetter hun.

– Norske bedrifter har vært svært fokusert på kompetanseutvikling, og det kan virke som om mange regelrett har skutt med bind for øynene. Kompetanseutvikling har nesten blitt en belønning som skal fordeles hvert år, ikke en målrettet tiltak for å nå de strategiske målene, sier Even Bolstad til Finansavisen.

Powered by Labrador CMS