Ledelse

Fordeler og ulemper ved å ansette en kloning av deg selv

Publisert Sist oppdatert

Mange gründere har nok tenkt tanken når de skal ansette nye medarbeidere: «Hva om jeg kunne klonet meg selv»? Du har jo kontroll på hvor hardt du jobber, hvor smart du er og det kan være vanskelig å overlate ansvaret for viktige beslutninger til andre. Bedriften er jo ditt livsverk.

Problematikken tas opp av George Deeb, managing partner i Red Rocket Ventures. I en kronikk i Entrepreneur drøfter han om denne tankegangen har noe for seg. Deeb mener det finnes både positive og negative sider ved en slik strategi. Alt koker ned til om dette vil skade bedriften din, basert på hvilke spesifikke behov bedriften har.

Dine egenskaper er først og fremst identifisert av deg selv, enten personlig eller gjennom din HR–avdeling via en rekrutteringsprosess (dersom du ikke har startet selskapet selv). Når du utarbeider en stillingsbeskrivelse, og identifiserer hvilke egenskaper kandidaten du har behov for bør inneha, er det lett å lese etterpå at beskrivelsen egentlig er en versjon av deg selv. Dersom du leter videre etter de samme egenskapene i et jobbintervju, eller i innfasingprosessen, leter du i praksis etter en kloning av deg selv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS