Ledelse

FØDT SÅNN? NHH-forsker Astrid Kunze finner at forskjellene mellom kvinner med og uten barn oppstår allerede før barna kommer til verden.

­Forskjeller oppstår allerede før kvinner får barn

Flere studier har vist at det å få barn bremser kvinners karriere. NHH-forsker Astrid Kunze finner imidlertid at forskjellene mellom kvinner med og uten barn oppstår allerede før barna kommer til verden.

Publisert Sist oppdatert

Ukeavisen Ledelse skrev nylig om en studie BI-professor Samuli Knüpfer har gjort i Sverige, som viser at selv om kvinner slår menn på utdanning og erfaring, så er det store kjønnsforskjeller hva angår topplederstillinger og lønn.

Forskjellene kunne ikke forklares med evner, kvalifikasjoner og erfaring, da kvinner kom bedre ut enn menn på alle disse faktorene. Studien viste imidlertid at barn setter kvinner mye tilbake, mens det å ha barn ikke ga noen utslag på menns karriere.

Her hjemme har NHH-forsker Astrid Kunze tidligere gjort det samme hovedfunnet. Funnene, som Ukeavisen Ledelse har omtalt tidligere i år, viser at kvinner med barn stiller svakere i forfremmelseskampen, selv når de har like mye erfaring og utdanning som kvinner uten barn. Kunzes studie er gjort i privat sektor, i NHO-bedrifter, og basert på data fra 1987 til 1997.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS