Ledelse

Det mektige kontaktutvalget vil bestå så godt som utelukkende av kvinner ved neste møte, som finner sted før Statsbudsjettet 2017 offentliggjøres 7. oktober.

Full kvinnedominans i kontaktutvalget

Når regjeringens kontaktutvalg møtes neste gang, representeres sannsynligvis alle hovedorganisasjonene av kvinner.

Publisert Sist oppdatert

To ganger i året kalles regjeringens kontaktuvalg, bestående av statsminister og en rekke statsråder, de åtte hovedorganisasjonene for arbeidslivet, samt Norges Bondelag, Norsk Bonde- og småbrukarlag og Norges Fiskarlag, inn til møte: før tariffoppgjøret og før statsbudsjettet. Utvalget fungere som et forum for gjensidige orienteringer mellom parter foran og under pågående lønnsoppgjør.

Neste møte i utvalget skal altså skje før Statsbudsjettet 2017 offentliggjøres 7. oktober. Da vil alle de sentrale aktørene sannsynligvis bli representert av kvinner - for første gang.

I juli fratrådte nemlig Knut Aarbakke sin posisjon som leder i arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne med umiddelbar virkning. Han hopper over bordet, og tar over ledervervet i NHO Sjøfart. Nestleder Marit Hermansen er konstituert som leder for Akademikerne frem til neste rådsmøte 27. oktober.

Dermed er det siste av ledervervene i de åtte hovedorganisasjonene i Norge besatt av kvinner. Samtidig er både statsminister, finansminister, næringsminister og arbeidsminister kvinner. Det har heller ikke skjedd før.

Min avgang i @Akademikerne gjør at alle 8 hovedorg i arb.livet repr av kvinner neste kontaktutv hos @erna_solberg og @Siv_Jensen_FrP. Kult!

Ledere i hovedorganisasjonene i Norge:

NHO: Kristin Skogen Lund

LO: Gerd Kristiansen

YS: Jorunn Berland

Unio: Ragnhild Lied

Akademikerne: Marit Hermansen

Spekter: Anne-Kari Bratten

Virke: Vibeke Hammer Madsen

KS: Gunn Marit Helgesen (Styreleder - evt. Lasse Hansen som adm. dir.)

Powered by Labrador CMS