Ledelse

Går dagens ledelse snart ut på dato?

Behovet for fjernledelse og et stadig økende antall freelancere stiller nye krav som morgendagens ledere må forholde seg til, mener gründer.

Publisert Sist oppdatert

En rapport, utført for Upwork i USA, viser at freelancere vil utgjøre majoriteten i arbeidsstyrken i løpet av det neste århundret. Mer enn 1000 ledere i amerikanske bedrifter har svart på hvordan deres bedrifter vil tilpasse sine virksomheter til denne endringen.

«Bedrifter som ikke tar innover seg at fjernledelse er kommet for å bli risikerer å miste sine beste ansatte samt morgendagens talenter. Når bedrifter gjør små endringer, og går i retning av en distribuert arbeidsstyrke, kan det gjøre en vesentlig forskjell med hensyn til å bygge en sikrere, mer innovativ og rettferdig arbeidsfremtid», heter det i rapporten.

– Å lede freelancere og personer som ikke er til stede på kontoret stiller nye krav til ledere: Det handler om tydeligere oppgaver, gode briefinger og en annen form for kommunikasjon som bidrar til at jobben blir utført på en effektiv måte, sier Erik Sandsmark.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS