Forsvarsministerens lederutfordring

Norge vs. Russland. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram må veie opp for årene i hvilestilling. Forsvaret av Norge ble neglisjert i troen på at Russland var et «vanlig land». Nå skjerpes greiene. Forholdet til Russland er på frysepunktet og politikerne kappes om å kaste penger etter Forsvaret.

Gram er gutten i røyken – så lenge det varer

Med ansvar for en sektor som nærmest får kastet penger etter seg, har forsvarsminister Bjørn Arild Gram gode dager som statsråd, selv om bakteppet er mer enn dystert. Men den tverrpolitiske forsvarsidyllen er skjør.

Publisert Sist oppdatert

Det hører til sjeldenhetene at en statsråd som sier hen vil bruke 600 milliarder på sin sektor, møter mindre motstand enn det forsvarsminister Bjørn Arild Gram gjorde da han sammen med statsministeren la fram Langtidsplan for Forsvaret i begynnelsen av april.

Planen ble møtt med anerkjennende nikk fra hele det politiske spektret, selv om noen partier nok ville spandert enda mer penger på Forsvaret, «slik situasjonen er i dag».

I Forsvaret smiler mange bredt om dagen. Der skal de få mye nytt leketøy i årene som kommer. Allerede i år, i revidert nasjonalbudsjett som blir lagt fram i dag, har Forsvaret fått 7 milliarder kroner i ekstra midler. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS